Logo Marks Koi
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Alleen de beste zijn goed genoeg
Bezichtigen op afspraak
De gewonnen prijzen spreken voor zich

Over ons​

Hoe is het begonnen?​

Het is mij altijd een raadsel gebleven waarom, maar vanaf mijn vroegste herinneringen ben ik geobsedeerd geweest door vissen. Ik behoor tot die bevoorrechte groep mensen die van hun passie hun beroep hebben kunnen maken. Mijn allereerste ervaring met een hengel had ik toen ik slechts drie jaar oud was, en sindsdien is die passie nooit meer verdwenen. Elke dag ben ik dankbaar voor mijn ouders en grootouders, die mij hebben geïntroduceerd in deze wereld.
Over Ons - Gek op vissen
Koivijver - Marks Koi

De liefde voor Koi

Als jonge tiener begon ik mijn visserijavonturen met het vangen van karper. Ook hier geldt: waarom ik zo van koi hou, kan ik niet precies zeggen. Ik vind ze simpelweg prachtige wezens. Hun ontwikkeling en potentieel spreken me enorm aan. Wanneer ik een jonge koi zie, kan ik al voelen en voorstellen hoe deze zal groeien en zich zal ontwikkelen. Het is een gewoonte geworden om foto’s te maken van de koi die ik vang. Later, wanneer ik terugkom naar dezelfde plek en een herkenbare koi vang, maak ik opnieuw een foto om de groei en ontwikkeling te vergelijken. In 2010 kreeg ik de kans om het verouderde huurhuis waarin ik woonde te kopen. De vijver kreeg meteen mijn hoogste prioriteit! Het overwinnen van de vele hindernissen en uitdagingen heeft me veel geleerd. Inmiddels ben ik een expert geworden op het gebied van stabiele waterkwaliteit, watertemperatuur en perfect beheerde waterfilters.

Uw hobby is onze passie

Ziekten en problemen

In 2011 heb ik voor het eerst een koi-kweker in Japan bezocht. Aanvankelijk liep het niet bepaald soepel. We werden geconfronteerd met talloze ziekten en problemen die nieuw voor me waren. Dat wilde ik niet nog eens meemaken, dus besloot ik me volledig te concentreren op gezondheidszorg en specialisatie op dit gebied. Steeds vaker reisde ik zelf naar Japan om koi te selecteren voor onze klanten, waarmee ik veel risico’s uitsluit. Ik ben iemand die koi heel goed kan aanvoelen. Ik begrijp ze, voel ze en zie ze op een speciale manier.
Koivoer - Testen in eigen koivijver

Marks Koi

Marks Koi is voortgekomen uit mijn liefde voor koi en mijn wens om anderen te laten delen in mijn passie. Ik help particulieren en gespecialiseerde winkels aan de mooiste en gezondste koi die verkrijgbaar zijn.

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze koi, een japanreis of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!

MARKS KOIVOER

Naar onze mening het beste voer voor uw koi

Lees er alles over op de site van Marks Koi!

Marks Koi